FAQ

Hoe kan ik doneren?
Er zijn meerdere manieren om te doneren aan het Campagneteam Huntington.
1. Je maakt een bedrag over naar Campagneteam Huntington via hun doneerpagina. Niet vergeten: onder kenmerk vul je ‘Pieter Hofmann’ in.
Als je mij daarna een berichtje stuurt, maak je me extra blij.
2. Je maakt een bedrag over naar NL16 ABNA 0511 4372 34, onder vermelding van Pieter Hofmann.
3. Via de knop ‘Doneer’ op de Facebookpagina van het Campagneteam Huntington kom je ook op de doneerpagina uit.

Waarom is het zo belangrijk dat ik je naam invul bij betalingskenmerk?
Omdat alleen dan het geld wordt meegeteld bij Hardlopen Tegen Huntington. Doe je dat niet, dan belandt het op de grote hoop van inmiddels meer dan 2 miljoen euro. Gelukkig wordt het dan net zo goed besteed, maar het verschil is dat ik dan niet weet hoeveel mijn actie heeft opgeleverd.

Hoeveel procent van de opbrengst gaat er naar onderzoek?
Honderd procent. Iedere cent die jij besteedt aan het Campagneteam Huntington wordt geïnvesteerd in onderzoek. Met het opgehaalde geld worden een laboratorium en de salarissen van de onderzoekers betaald. Het Campagneteam Huntington draait volledig op vrijwilligers.

Wat doe je als je geblesseerd raakt?
Ik doe er werkelijk alles aan om fit te zijn en te blijven. Mocht het blessurespook me achtervolgen, dan herstel ik zo snel mogelijk en loop ik alsnog twaalf marathons zodra de artsen me vrijgeven.

Hoe ver is de wetenschap met het ontdekken van een medicijn tegen Huntington?
Wetenschappers hebben een baanbrekend succes geboekt. Voor het eerst is bij een aantal patiënten de ziekte tot stilstaan gebracht – in een experimentele setting weliswaar. Het onderzochte medicijn lijkt vooralsnog veilig te zijn voor mensen. Artsen benadrukken wel dat het nog geen medicijn is, daarvoor moet er meer bekend worden over de gevolgen op de lange termijn.

Dit zijn de vragen die mensen me tot nu toe het vaakst gesteld hebben. Heb je nog een andere vraag? Neem contact op!

No Comments Found