Blog Nieuws

Preview derde marathon: Utrecht Science Park Marathon

  • 15 maart 2018
De route van de Utrechtse marathon

Na het winterwonderland in Zaltbommel heb ik even een tijdje niks laten horen. Dat kwam deels door drukte en deels omdat we elkaar in huize Hofmann constant aanstaken met verkoudheid, keelpijn en ander winters ongemak. Zo kan het dat ik alweer bijna voor mijn derde marathon voor Hardlopen tegen Huntington sta. Aanstaande zondag doe ik namelijk mee aan de Utrecht Science Park Marathon.

In de voorbereiding heb ik niet heel veel kunnen trainen, maar dat hoefde ook niet. Tussen mijn laatste marathon en komende zondag zit namelijk maar drie weken en anderhalf uur, dus de voorbereiding was vooral een kwestie van uitrusten en herstellen. In de tweede en dus middelste week heb ik voluit gerend en in een training zowaar mijn record voor de halve marathon aangescherpt (onder de 1 uur 40 minuten). Fysiek sta ik er dus niet heel anders voor dan drie weken terug, denk ik. Ik verwacht pas in april en mei weer echt volle bak te kunnen trainen omdat de periodes tussen de marathons dan langer zijn. Tot en met juni heb ik nu elke maand een marathon gepland.

Parcours
Eigenlijk vind ik dat elke zichzelf respecterende stad een marathon moet hebben die een dag per jaar de stad compleet overgeeft aan de hardlopers. Zeker in een van de grote steden in Nederland zou dat niet misstaan, maar in U-town dachten ze daar helaas anders over. Om het lokale verkeer niet teveel te hinderen lopen we tweemaal hetzelfde rondje. Zelfs het veel kleinere Amstelveen doet dat beter.

Het parcours is overigens de moeite waard. Het begint op het Science Park en loopt daarna door het centrum van Utrecht via de Maliebaan, Singels en de Dom. Daarna volgt een iets landelijker gedeelte met meer natuur. Via Bunnik eindig je de ronde op de Uithof, waarna de riedel zich nog een keer herhaalt.

Weer winters?
Na de koudegolf van enkele weken geleden steeg het kwik daarna naar aangename temperaturen. Het is nog even afwachten, maar volgens de voorspellingen daalt de gevoelstemperatuur net als drie weken geleden weer tot onder de -10 graden. Het is dus nog even afwachten of het weer een run onder winterse omstandigheden wordt, maar bang ben ik er niet meer voor. In Zaltbommel heb ik bewezen dat te kunnen doorstaan.

Volg Hardlopen tegen Huntington ook op Facebook en Instagram!

No Comments Found

Leave a Reply