Blog

Preview vierde marathon: NN Marathon Rotterdam

  • 4 april 2018

Een jaar geleden liep ik mijn eerste marathon ooit, in Amstelveen. Komende zondag sta ik in Rotterdam voor mijn vierde van 2018, en belangrijker: de derde in zes weken.
Ik mag zeggen dat het zes prachtige weken zijn geweest. Niet alleen heb ik drie marathons gelopen onder arctische omstandigheden en ben ik op een kwart van mijn einddoel om er dit jaar 12 af te ronden.

Ook kreeg ik voor het eerst media-aandacht in een artikel van HvanA. Daarnaast was ik te beluisteren in hun podcast. Ik vertelde over de ziekte van Huntington, hoe dat mijn familie en mij getroffen heeft en hoe ik tot mijn idee gekomen ben om in 2018 twaalf marathons te lopen om geld op te halen voor onderzoek.

In die podcast kun je terughoren dat ik ziekjes was. Ik heb last gehad van een voedselvergiftiging, waardoor ik me afgelopen week zwak voelde en bepaald niet lekker heb getraind. Laat staan dat ik mijn kilometers gehaald heb. Tijdens de paasdagen voelde ik me uitgeput. Inmiddels gaat het beter en kan ik zeggen dat ik enorm veel zin heb in de marathon van Rotterdam.

Om in de stemming te komen heb ik nog even speelfilm De Marathon (trailer: zie onder, check de hele film op Netflix) opgezet. Vier Rotterdamse automonteurs lopen de lokale marathon om een belastingschuld te voldoen omdat anders hun garage wordt verkocht. Snoeiharde humor en onvervalst drama wisselen elkaar naadloos af. Stiekem begon het al te kriebelen bij Lee Towers die ‘You’ll Never Walk Alone’ zingt, en dat dermate verdienstelijk dat er zelfs twee torens – jawel, de Lee Towers – naar hem vernoemd worden. De humor ligt op straat in Rotjeknor.

Er is veel meer om naar uit te kijken. Eindelijk loop ik weer een stadsmarathon waar tienduizenden toeschouwers voor uitlopen. Dat heeft als voordeel dat je niet kilometers lang jezelf hoeft aan te vuren, maar gedragen wordt door het publiek. In Rotterdam staan ze bekend om hun fanatisme alsof je in De Kuip voetbalt, en net als hen wordt jij ook richting Coolsingel geschreeuwd. Voor al diegenen die ik langs de kant of aan de finish tref: tot dan!

In 2018 ren ik twaalf marathons om geld in te zamelen voor de genezing van de ziekte van Huntington. Volg Hardlopen tegen Huntington ook op Facebook en Instagram!

No Comments Found

Leave a Reply