Nieuws

Resterende marathons

  • 7 juli 2018
Stretchen in het Noorderpark

Als je twaalf marathons loopt, moet je dat maanden van tevoren plannen. Allereerst moest ik zorgen voor voldoende ruimte tussen de opeenvolgende marathons. Ik kon daardoor de Amstelveense Lentemarathon (25 maart) niet lopen omdat ik een week daarvoor die van Utrecht zou lopen. Ik heb uiteindelijk een minimum van drie weken tussen opeenvolgende marathons aangehouden. De piekdrukte viel daarom tussen februari en april, toen ik in zes weken drie marathons uitliep (eind februari, half maart, begin april). Daarna volgde een intermezzo van zeven weken.

Er komt meer timing bij kijken. Als echtgenoot en vader van een jong kind kan ik niet zomaar een dag voor mezelf plannen zonder eerst alle agenda’s naast elkaar te leggen. Zodoende zijn er meerdere mooie races gesneuveld. De Berenloop op Terschelling zat er bijvoorbeeld niet in. Het alternatief mag er wezen overigens.

Aan het begin van het jaar zei ik dat ik twaalf marathons binnen Nederland ging lopen. Dat behoeft enige bijstelling: al mijn twaalf marathons loop ik binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Op 25 november ren ik de KLM Marathon Curaçao. De meeste marathons starten ‘s ochtends rond 10.00 uur, of anders in de avond. Dat zou vanwege het tropische klimaat onverantwoord zijn, dus is de start vervroegd naar 3.30 uur (!) in de ochtend. Zowel de start- als de finishboog zijn bij het Hilton Hotel.

Afsluiter
In de slotmaand van het jaar zijn er niet veel marathons meer. In Purmerend wordt vaak de Purmerbosmarathon gehouden, maar daar ziet de organisatie dit jaar vanaf. Zodoende heb ik me ingeschreven voor de Spijkenisse Spark Marathon op 16 december.

Overzicht resterende marathons
zondag 25 november 2018, 03.30 uur: KLM Curaçao Marathon
zondag 16 december 2018, 10.30 uur: Spijkenisse Spark Marathon (ZH)

In 2018 ren ik twaalf marathons om geld in te zamelen voor de genezing van de ziekte van Huntington. Volg Hardlopen tegen Huntington ook op Facebook en Instagram!

No Comments Found

Leave a Reply